Erfaring med elcykler

Hjem Fora Transport Erfaring med elcykler

Tagget: 

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Connie 4 år, 4 måneder siden. Dette emne er vist 1087 gange

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #500

  Charlotte
  Administrator

  I Svendborg Kommune har vi de seneste 3 måneder udlånt 30 elcykler til borgere i 3 uger ad gangen. Det har været en stor succes – mere end 120 borgere har benyttet sig af tilbuddet, se evt. indslag i TV-avisen fra den 15. september 2014: http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen/tv-avisen-1455#!/ (17,02 min. inde i udsendelsen).

  Mange unge som ældre har genfundet glæden ved at cykle. Bakker og modvind er ikke længere end hindring. Desuden har en del med skavanker af forskellig art (eks. astma, KOL, dårlig ryg eller knæ) fundet ud af de alligevel kan cykle. Enkelte har endda erstattet bil nr 2 med en elcykel!

  Cyklerne lejede vi, og de leveres tilbage. Men på en eller anden måde skal succesen jo fortsætte. Vi vil bruge vinteren til at planlægge en ny ordning til foråret og gerne en mere vedvarende ordning.

  Hvad skulle der til, for at du ville erstatte bilen med cykel på nogle eller alle din ture?

  Hvilke steder er der behov for elcykler? Eks. ved stationer og eller landsbyer, hvor der ikke er offentlig transport?

  Hvilken type cykel foretrækker du? eks. bedstemorcykel, citybike eller ladcykel?

  Det er interessant, at få dine input uanset om du bor i Svendborg Kommune eller et andet sted. Flere kommuner har eller overvejer nemlig udlån/udlejning af elcykler.

  #535

  Connie
  Administrator

  I Sønderborg har projekt: “Bæredygtige Landsbyer” investeret i 2 el-cykler til Kær Halvø. Formanden Jørgen Wilkenskjeldt kontaktede Charlotte, for at høre om erfaringer fra Svendborg omkring leje- / udlåns-forhold. Forsøget offentliggøres samtidig med forsøg med aflåste cykelbokse, så cyklen “venter på dig”, mens du er er væk. Læs mere her: http://voresenergiby.dk/el-cykler-og-cykelbokse-saetter-skub-i-baeredygtige-landsbyer-i-sonderborg/

  Hvad er jeres erfaringer med udlejning?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.