“Ny Nordisk Mad” – spis efter årstiden

Hjem Fora Maden “Ny Nordisk Mad” – spis efter årstiden

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Connie 5 år, 7 måneder siden. Dette emne er vist 729 gange

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #133

    Connie
    Administrator

    11 forventningsfulde, sultne og nysgerrige borgere fra Kær Halvø mødtes onsdag d. 27. februar med underviser Conny Michelsen Brock – Dit Sunde Liv / AOF i Skyttehuset, Skovhuse – aftenens tema var Ny Nordisk Hverdagsmad. Borgerne på Kær Halvø er med i projekt “Bæredygtige landsbyer”, hvor der bl.a. er fokus på energibesparelse m.v. – der er også fokus på hvordan vi får flere lokale råvarer ind i hverdagsmaden. Conny Michelsen Brock startede aftenen med at fortælle om tankerne bag Ny Nordisk Mad: brug de lokale råvarer, følg årstiderne og smid mindre ud! Herefter gik vi sving i køkkenet – vi havde hentet frugt og grønt hos en lokal avler, der blev brugt perlerug og hvedemel dyrket på Als, en af deltagerne havde sørget for fisk fra de lokale farvande ligesom vi fik lammekød fra en lokal producent. Aftenen afsluttedes med fællesspisning – både øjnene og smagsløgene blev stimuleret af flotte farver og smagfulde retter. Alle gik glade og mætte hjem.

    Det var en anderledes måde at mødes og styrke sammenholdet på i lokalsamfundet og ideen med at mødes til en gang fælles madlavning, kan måske også bruges i andre landsbylaug.

     

     

     

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.